(19) – Opouštíme New York

01.08.2011 09:56

Včera večer po příjezdu do motelu nefungoval internet, a tak publikujeme článek z 31.7. se zpožděním. Psali jsme ho ale již včera..

Dnes bylo v plánu opustit New York a vydat se na další dobrodružství. Balení nám tentokrát nešlo tak pěkně jako v Čechách. 

Do jednoho batohu jsme se snažili narvat vše, co jsme měli v příručním zavazadle. Včetně něj J. Po velké bitvě jsme to dokázali. Náš útulný pokojíček jsme opustili před polednem a odebrali jsme se do Central Parku. Cestou jsme si koupili ovoce a zeleninu. V Central Parku jsme si našli pěkné místo ve stínu a rozložili jsme si ležení. Měli jsme šest hodin než nám jel autobus do Atlantic City, náš další cíl. Central Park jsme si pamatovali jako poklidné místo, plné ticha a pohody, kde občas potkáte talentovaného hudebníka. Dnešní park byl ale úplně jiný. Celý New York se přemístil sem zřejmě díky nedělnímu dni. Všude bylo plno lidí, muzikantů, psů, běžců a cyklistů. Jednoduše hlava na hlavě. Na naší dece ve stínu bylo ale pěkně. Asi tak po čtyřech hodinách nás to přestalo bavit a hlavně jsme dostali hlad a tak jsme šli najít autobusové nádraží, ze kterého nám měl jet autobus. 

Na naší rezervaci se ale nepsalo nic o tom, odkud to vlastně jede. Naštěstí tady v Americe je všude plno lidí, kteří pomohou, aniž bychom se někoho ptali.Vždy přijde pán a ptá se, jestli nám může pomoct. Po dlouhém hledání se nám to povedlo. Zvláštní je, že lístky které jsme kupovali na stránkách greyhound, na mail přišlo potvrzení z megabus.com a nakonec se náš dopravce jmenoval Academy… Zde ve státech opravdu platí líná huba = holé neštěstí. Kdybychom se neptali, tak bychom zcela jistě neodjeli. Opouštět NY bylo zvláštní, ale příjemné. Cesta sice starším autobusem, ale zato s WC, klimatizací, televizemi atd. byla velmi pohodlná. Inu Američané dají hodně na autobusy a málo na vlaky, podle čehož to také vypadá.

Příjezd do Atlantic City

Atlantic City je jednoduše řečeno Las Vegas východního pobřeží. Není tak velké ani tak velkolepé, ale přesto je tu spoustu kasin, lidí a v neposlední řadě také peněz. Náš autobus zastavil nejprve v kasinu Taj Mahal a z autobusu vystupovali lidé pouze a jedině rovnou do tohoto kasina. Na našich lístcích od autobusu byl navíc ještě ústřižek přímo jako vstupenka do kasina a lístky byly zároveň zpáteční do NY, ačkoliv jsme kupovali určitě jen jízdu sem. Když jsme zastavili u druhého kasina, což byla konečná stanice, chtěli jsme vystoupit, ale posádka autobusu nás zadržela. „Pokud máte rádi svoje kosti v celku, počkejte, až přijde chlapík od kasina.“ Počkali jsme. Přišla dívka a podala zbytku cestujících informace o tom, co všechno si do kasina nesmí vzít, kterým gejtem mají projít, jak si zjistit zpáteční jízdu, atd. Trochu jsme vyšilovali, s jakou mafiánskou firmou to jedeme a už jsme vymýšleli, jak budeme vysvětlovat, že my vůbec nejdeme do kasina, ale chceme si jen v klidu vystoupit a jít si po svém… Nakonec, při vystupování z autobusu, jsme vysvětlili, že opravdu nechceme jít do kasina, že chceme jenom svoje batohy a jdeme zase dál. Posádka autobusu se nám opravdu divila… Alespoň nám tedy zabavili naše zpáteční lístky, které prodají někomu jinému…

Ascot Motel

Z podzemí u kasina jsme se rychle vymotali a během asi 15 minut našli náš dočasný domov na příštích pět dní. Chlapík s přízvukem horším, než máme my, nás vybavil klíči od pokoje a delegoval nás dál. V pokoji jsme zjistili, že nejde rozsvítit světlo. Vrátili jsme se tedy na recepci, abychom to řešili, řekl, že za chvíli přijde. Když jsme se vrátili do pokoje, všimli jsme si, že pokoj vlastně žádný hlavní lustr nemá a vypínač, který jsme zkoušeli, byl zřejmě již odpojený. Naštěstí ale nefungovala jedna stolní lampička, takže nedošlo k žádnému trapasu. Vlastně došlo. Chlapík zakroutil žárovkou a bylo to. Náš pokojík je o dvě kategorie níž, než pokoj na Manhattanu. Sprcha podivná, celkově je to tu takové zanedbané a postarší, ale za tu cenu se asi nic jiného očekávat nedalo. Máme klimatizaci, relativně uklizeno a vane tu vlhký vzduch od Atlantiku. Uvidíme, jakých bude příštích pár dní ve městě kasin.