(20) - Atlantic City

03.08.2011 01:26

Připojení k internetu nám tu trochu zlobí a včera už jsme to vzdali. Krátký vhled do tématu Atlantic City je zde. Oproti New Yorku zde nám jde spíše o odpočinek a toulání, tak vlastně není ani tolik co psát o ležení na pláži a prohlížení města hazardu….

Motel, kde jsme ubytováni

Po ubytování a dobrém spánku jsme první den strávili procházkou po okolí. Celý den foukal silný vítr a ve vzduchu je přímo cítit sůl a vlhkost z oceánu. Bohužel nejenom ze vzduchu, ale tak nějak slano a lepkavo je tady všude. Ve většině místností, ať už to je náš motelový pokoj, nebo obchůdek u pláže jsou klimatizace, což zpříjemňuje pobyt ve vnitřních prostorách. V Atlantic City by mělo žít něco přes 40 tisíc lidí, přesto tu ročně proteče dav o velikosti 30 milionů turistů (!!!!). Podobně jako Las Vegas i Atlantic City v klíčové době legalizovalo hazardní hry a tím se stalo rájem kasin všeho druhu. Pláž a blízké přilehlé okolí je opravdu nabité penězi, kasiny, stánky, restauracemi a vůbec je celkem luxusní. Hlavní centrum dění se zde odehrává na Boardwalku, což je několik km dlouhá dřevěná lávka či molo, které se táhnou podél pláže. Velmi vtipné jsou zdejší "rikšy." Za $5 vás svezou jeden blok. Kdo by ale čekal rikšu tak, jak ji zná z Číny nebo Evropy, splete se. Zdejší vozkovové totiž tlačí vozík se zájemci před sebou a jdou za ním.Jsou to opravdu divní lidé, tihle Američané :-). Okolo Boardwalku je nesčetné množství krámků, restaurací a obchůdků, většinou jsou zde ale věci z Číny, levné a nekvalitní vybavení na pláž a suvenýry. Opravdu pěkné restaurace či obchody aby člověk pohledal a v těch, které najde, je opravdu draho. Když pominu pláž a přilehlou riviéru, zbytek města jakoby odpovídal běžnému americkému standardu. Špinavější ulice, nudné a mdlé město plné poflakujících se lidí s hamburgery či spíš s pizzou a aut zvláštních tvarů Jen motelů, hotýlků, hotelů a fastfoodů je tu zřejmě o něco více, než by člověk čekal v tak „malém“ městě. 

Moře tu není příliš teplé, spíš je opravdu studené. Přeci jenom nejsme v zálivu ani ve středozemním moři, takže na nás fouká silný vítr z oceánu a přiliv i odliv berou teplou vodu z pobřeží. Zato jsou tu alespoň moc příjemné vlny. Pláž písčitá a teploty okolo 30 – 35°C nám dovolují se i trochu válet na sluníčku. Dnes jsme váhali, jestli si za $10 půjčit slunečník na pláži, nebo sehnat nějaký levný na pár zbylých dní, protože 5.8. odjíždíme. Nakonec byl pořízen luxusní  akorát-velký slunečník made in China za $10, pod který se jakž tak vejdeme a přežil první den, snad vydrží i další. Odpoledne jsme navštívili místní turistické infocentrum a dostali řadu cenných rad od paní domorodkyně. Díky ní jsme mimo jiné navštívili cost-free vodní show a zítra zřejmě uvidíme živý koncert přímo na pláži. Také nás upozornila na nejvyšší lodní maják v celých státech, který je našim příštím cílem. Mimo to jsme dostali i řadu dalších rad, mapičky a spoustu informací, se kterými bychom se zde nenudili ani další týden. Také nám byl k dobru tip na nákupní centrum, kde mě nejvíce zaujal Apple obchod. Pája si v jednom obchůdku u pláže pořídila krásný bílý klobouk proti slunci a k večeři jsme si koupili v akci dvě střední pizzy dohromady za $12,82. Ani jeden z nás však nedokázal k večeři sníst více než polovinu. Zdejší pizzy jsou opravdu velké sousto.  Jedna z věcí, která opravdu zaujala mě, je zdejší MHD. Je tu jen několik linek, ale autobusy jsou opravdu srandovní. Všechny jsou stejné a jezdí tu pořád. Jsou ale tak „malé“ že je na nich často napsáno FULL, tedy nemůžete bohužel přistoupit.