(2) - GEC, vítězem je Subway na Floridě

21.02.2011 21:41

Kontakt na Ashleyho jsme dostali od zástupce Southwestern po tom, co jsme odmítli pracovat jako cesťáci v USA. Zjistli jsme, že je to Čechoangličan žijící v Praze se svojí českou ženou. Česky sice neuměl a asi stále neumí, ale je to zástupce vízového partnera GEC přímo v Praze. Jak jsem psal minule, je svým způsobem výhoda jednat přímo s vízovým partnerem, přináší to ale jistné nepříjemnosti. Např. to, že veškerá komunikace s Ashleym probíhala výhradně v angličtině a občas bylo těžké ho dohnat. Kdo ví, jak by se to celé bylo vyvýjelo, kdybychom si s ním skutečně nakonec plácli. Ale neplácli. S Ashleym jsme velmi aktivně jednali od 21.02.2011 až do 17.05.2011, což je pěkná řádka měsíců. Zde popíšu, o jakých pozicích jsme zejména jednali a pro jakou jsme se rozhodli.

  • Číšník a servírka v restauraci v Missouri. Bez bližších podrobností. (nemohli garantovat společné bydlení)
  • Holman's amusements in Michigan - They are specifically looking for a couple so you would live together in a caravan with kitchen, shower etc, you would travel with the amusement park during the summer and the job would involve a little bit of everything - sales, cleaning, dealing with customers etc and they pay 375 dollars per person per week. (nakonec jsme nechtěli pracovat pro cirkus)
  • Montana´s steakhouse (chtěli nás v nevhodném termínu)
  • Chuck´s Food & Concessions, Arcanum, Ohio. Práce na různých pozicích v restauraci. 40 hodin týdně, mzda $65 za den,  (restaurace byla daleko od města, navíc celkové podmínky nebyly tak zajímavé)
  • Surf and Style Retail, Alabama neco jako u nás Giga Sport, spíš více suvenýrů. Prodavač a prodavačka. 32 - 40 hodin týdně, ubytování za $91 týdně, odměna $7,50 za hodinu, $11,25 za přesčasy. (když se lámal chleba, rozhodli jsme se pro Subway)
  • Panama City Beach, Florida - Subway - balení sendvičů a další práce v Subway. 40 hodin týdně, $8 za hodinu, $12 přesčasy. Možnost bydlet spolu, $95 týdně ubytování (za hlavu). (Ano, do tohoto jsme se rozhodli jít.)

Začátkem dubna na nás již tlačil čas a po různých peripetiích zůstaly na stole dvě nabídky. Konkrétně poslední dvě z předchozího výpisu. Jelikož jsme ale již dříve bojovali na více frontách a sledovali i jiné dění na internetu a registrovali se u nejrůznějších agentur, které nás stále zásobily svými nabídkami, objevila se Páje v emailové schránce nová a velmi lákavá nabídka, která přišla mailem od Czech-US. Její hrubé znění bylo takto:

Hledáme pár se zájmem o práci v USA v rámci programu WAT na měsíc srpen, září. Plat $ 350 / týden, příspěvek na dopravu, proplácení ubytování a stravy. K dispozici automobil. Prodej plakátů po VŠ. Možnost procestovat část USA. Pohovor již tento pátek... Více info na jobs@czech-us.cz

Právě v tom okamžiku jsme se rozhodovali jestli Surf & Style, nebo Subway.  Ale tohle? Zatímco všude se pohybujeme ve výdělku okolo $300 - $350 týdně, z čehož si musíme zapltit většinou $90 - $100 za ubytování a něco také za jídlo, zde to vypadá o dost sympatičtěji. Ušetřit týdně $100 za bydlení a příspěvky na stravu, vlastní auto, práce vyloženě vhodná pro páry? To předčí i Alabamu i Floridu. Vyražte s námi společně na pohovor v příštím článku.