(1) - Jak jsme nepracovali pro Southwestern

01.02.2011 22:16

Email přesně s tímto nadpisem přišel 1. února 2011. V textu mimo jiné stálo:

Ahoj.
 Chtěl/-a bys toto léto pracovat v USA, vydělat si hodně peněz a získat zkušenosti, které se Ti budou hodit až budeš v budoucnosti žádat o práci. Umíš anglicky, jsi pracovitý/-á, a máš rád/-a výzvy? Pak čti dál! Pokud ne, omlouvám se za vyrušení.
Minulý rok jsem dokončil studium mezinárodního obchodu na VŠE. Posledních pár letních prázdnin jsem strávil v USA se společností Southwestern, která mi dala příležitost pracovat přes léto v Kalifornii. Southwestern nabízí místa v Sales and Business Management Training Programu. Každý rok, přibližně 3000 studentů z 57 zemí světa dostane příležitost vést svou vlastní malou firmu v USA. Tato společnost pracuje v současnosti s přibližně 400 univerzitami na celém světě, přičemž VŠE skončila letos na 4. místě. Southwestern je v podstatě šance pro studenty vydělat si peníze a zároveň si opatřit cenné zkušenosti pro životopis. Minulý rok si studenti z VŠE přivezli v průměru $7500 a schopnosti a dovednosti, které se naučili, je učinily velmi atraktivními pro budoucí zaměstnavatele. (Mnoho studentů v současnosti uplatňuje nabyté zkušenosti např. u PricewaterhouseCoopers, Arthur D Little, apod.)
Hledáme studenty, kteří umějí komunikativně anglicky, jsou pracovití, nezávislí a nebojí se výzev. Díky předešlým úspěchům studentů z VŠE může Southwestern nabídnout pro letošní rok až 120 míst pro české univerzity (zhruba 60 studentů je již vybraných), přičemž z minulosti víme, že v nadcházejících měsících projde výběrovým řízením zhruba 500 až 700 studentů. Pokud byste chtěli zjistit více o programu Southwestern prosím odpovězte na tento email s Vaším jménem a telefonním číslem a já se Vám ozvu, až budeme mít další prezentace.
 Mezitím si prohlédněte domovské stránky: 
www.southwestern.com

Koho by to nepovzbudilo. Odpovíme a když to nebude dobré, prostě vymyslíme něco jiného. Tohle je tak trochu znamení, že letošek je vhodný pro uskutečnění dávného snu. S nápadem, se kterým jsem si pohrával už pár předchozích let, to začalo jít do kopce místo s kopce. Odpověděli jsme a dali si schůzku s člověkem, od kterého tento email přišel. Pak ještě jednu a pak snad asi ještě další. Zjistili jsme ale, že práce, která spočívá v podstatě v tom, že člověk dělá cesťáka, ubytování ve smíšených párech v podstatě není možné a Páju to zase tak neláká jako mě, není pro nás to pravé, ořechové. Za odměnu jsme od Pepy dostali kontakt na zástupce GEC v Praze. GEC je jedním z hlavních vízových partnerů z USA. Pokud si u různých českých agentur budete shánět práci, pravděpodobně vám nabídnou zaměstnavatele z USA, které jsou v databázi CCI, GEC, CSB nebo AWA. Jednat přímo se zástupcem GEC bez jakéhokoliv prostředníka přinášelo jisté výhody, zejména finanční, protože bychom vlastně ušetřili na zprostředkovatelských poplatcích. S Ashleym jsme se několikrát osobně setkali v Praze a už už měli našlápnuto na několik různých prací. O tom opět v dalším zápisu...