(11) - Zdravotní prohlídka DOT - Co si na nás BTW vymysleli?

18.07.2011 19:00

Přiložený soubor: DOT MEDICAL CARD.doc (319 kB)

Vcelku neuvěřitelné. Dnes, 18.7., přišel email asi tohoto znění: 

All Beyond the Wall Representatives who will be operating vehicles in excessive of 10001 lbs will be required to obtain a Federal Motor Carrier (DOT) Physical Card in accordance with the Federal Department of Transportation.
 
Therefore, in order to obtain employment with Beyond the Wall you must:
1. Obtain a Federal Motor Carrier (DOT) Physical Card
2. Supply Beyond the Wall with a copy of the Federal Motor Carrier (DOT) Physical Card PRIOR to your arrival in Stroudsburg
NOTE: COPY OF MEDICAL CARD DUE IN STROUDSBURG BY August 1ST, 2011!!!
 
NO TRANSPORTATION ARRANGEMENTS OR OFFERS OF WORK WILL BE PROVIDED
 WITHOUT A COPY OF THE FEDERAL MOTOR CARRIER (DOT) PHYSICAL CARD.
 
How To Get a Federal Motor Carrier (DOT) Physical Card:
1. Visit https://www.fmcsa.dot.gov/rules-regulations/topics/medical/aboutdotexam.htm
2. Download a Federal Motor Carrier (DOT) Physical Card form
3. Contact a physician, walk in clinic or occupational medicine office and schedule an appointment
4. DO NOT WAIT TO THE LAST MINUTE!  There will be a urinalysis that may take up to two weeks to be returned.
5. When the physician signs your Federal Motor Carrier (DOT) Physical Card, make a copy and send to Beyond the Wall.  You may either fax or mail it.
6. Beyond the Wall will compensate each Representative ½ of the fees required for the Federal Motor Carrier (DOT) Physical Card up to $50.  A copy of the physician invoice will need to be submitted along with the Federal Motor Carrier (DOT) Physical Card in order to be paid.
 
If you do not pass the requirements Physical Card, please contact Beyond the Wall immediately.  Depending on the disqualification, there may still be work available to you. If you have any questions, do not hesitate to contact me.  
Sincerely,Stella Petrocelli

Byli jsme z toho mírně rozmrzelí a vymýšleli, co to po nás vlastně. chtějí. Asi 7mi stránkový zdravotní dotazník v angličtině. Teď, 8 dní před odletem. Hlavně zdůrazňují, že nemáme nic nechat na poslední chvíli, protože některá vyšetření mohou trvat i 14 dní (což je výsměch, když na to máme 8). Co s tím? A bude vůbec stačit, když takový dokument vyplní český lékař? Když pominu, že moje obvoďačka, těžce přes 50, anglicky zřejmě neumí ani dobrý den, vyplní mi 7mi stránkový dotazník kde se ptají na moč, krev, tlak, sluch, zrak a všechno ostatní? No nic. Vyrážím za svojí obvodní lékařkou. Bohužel další error. Má dovolenou. Do kdy? Do 27.7. To už budu v NY. Safra safra. Píšeme mail zaměstnavateli, jak to máme udělat? V ČR nám to možná i někdo "vyplní", ale bude to stačit někomu ve státech? Má licence českého lékaře v USA nějakou váhu? No, asi to za nás musí vyřešit kůň, a tak i s Pájou zkusíme uhnat někoho, kdo nám to napíše. Její pražský obvodní lékař snad umí dobře anglicky a prý to nebude problém, jde tam zítra. Já zatím pluji od čerta k ďáblu, ale už se mi podařilo zřejmě uhant jednu doktorku z čáslavské nemocnice. Snad mi to vyplní, jdu za ní zítra, držte palce.

 

Stejně mi to přijde podivné. Jako by mi například zdravotní způsobilost pro řízení motorových vozidel v ČR mohl uznat kdejaký lékař z Afgánistánu nebo třebe Číny. Opravdu to takhle funguje...