(33) - Alarm

07.09.2011 10:17

V pořadí 33. zápisek do palubního deníku má sice alarmující název, ale jeho obsah zas až tak alarmující nebude.

Z Clevelandu jsme se vydali opět na západ. Po tříhodinové cestě nás v neděli v podvečer přivítalo město Chicago. Vypadalo to vcelku hrůzostrašně, jelikož se hodně změnilo počasí, ochladilo se asi o 10°C a navíc se přihnaly mraky, které zatemnily vše okolo, a spustil se liják. Do toho jsme měli výhled na industriální zónu plnou různých obludností, věží a divných budov a celkově to vypadalo jako ve světě mimo Matrix. Když jsme pak přijížděli k mýtné bráně do Chicaga, o tom, že jsme mimo Matrix, nebylo pochyb. 

Do hotelu jsme pak dorazili už v pořádku, jen jsme stále někde stáli na mýtných branách a platili mýtné jako $1,50 nebo něco podobného. Sobotní noc jsme prováleli v posteli s Dexterem a na neděli byl naplánován výlet do Chicaga. Cesta metrem měla trvat 1:37, protože jsme přeci jenom na vzdáleném okraji města. Proto jsme se rozhodli jet autem. Bohužel to nebyla dobrá volba. Nikde se nedalo zaparkovat. Ale opravdu nikde. Dojeli jsme do největšího parku ve městě, Millennium Parku, abychom zjistili, že všechna místa jsou beznadějně plná. Kroužili jsme kolem jako supi a vyhlíželi, nemělo to ale konce. Proto jsme se rozhodli vyrazit směrem k hotelu a zkusit najít parkování dál od centra. To se povedlo a vrátili jsme se zpět k parku metrem. V parku se konala nějaká sláva, zřejmě koncert, tak tam byla spousta lidí, randálu a nepořádku. Navíc už se připozdívalo a tak jsme opět sedli na metro a vrátili se k autu a posléze i do hotelu. Chicago nedopadlo přesně podle našich očekávání. Zajímavá byla v Chicagu nadzemka. Ve spoustě ulic jezdilo metro nad silniční dopravou a tak byly všude snížené podhledy a několikrát jsem se už už myslel, že s naší výškou to prostě nemůžeme podjet, máme vůz vysoký 13", tedy 13 fítů. Projeli jsme ale i mostek, který byl 12" 10´. Nebylo to ovšem nic příjemného.

Hotel v Chicagu byl průměrně drahý, ale byl to malý pokoj bez ledničky a kávovaru. Ledničku jsme si ale vyrobili za pomoci umyvadla a free automatu na led na chodbě hotelu. Rychlovarnou konvici jsme si už před týdnem koupili ve Walmartu za $12. To je pěkná cena. Rychlovarná konvice na 1,7 L za 200 Kč... Ve Walmartu vůbec mají pěkné ceny. Foťák, na který si v Čechách brousím zuby, tady mají za krásnou cenu.

Ze Chicaga, kde jsme měli jenom jednodenní školu, jsme rádi rychle ujeli. Pondělní universita Concordia byla liduprázdná, díky nějakému státnímu svátku ve škole nikdo nebyl, takže nám za den přišlo asi dvacet lidí. Naprostá nuda a ještě se tam hloupě dostávalo. Alespoň jsme provedli servis materiálu. Zalepili jsme knihy, které to potřebovaly, opravili papírové krabice a udělali si malou inventuru. Snad nám tuhle univerzitu objednají ještě jednou, abychom tu mohli udělat pěkný prodej. 

Po třech hodinách jízdy jsme dojeli do státu Iowa. Zde máme dvoudenní školu St. Ambrose University of Davenport. Zde máme také jen malý dvoudenní hotýlek, který je ale po dlouhé době se snídaní. Páje se sice z něčeho udělalo zle a já tu snídani podezřívám, dnes už je ale Pájinka dobrá. Tento hotel (Travelodge Davenport) byl nejlevnější, ve kterém jsme zatím byli, přesto však nebyl špatný. Veselá je část s alarmem. Po ubytování jsme si pustili klimatizaci na teplý mód, protože venku i vevnitř byla velká zima a ještě jsme se každý dlouho ráchali v teplé vodě, díky čemuž se nám pěkně zamlžil pokoj. Když jsme si pak vlezli pod peřinu a pustili si Dextera, zničehonic začalo něco šíleně řvát. Jako alarm od auta, nebo něco podobného. Šíleně nahlas a nešlo s tím nic dělat. Chvíli jsme hledali, než jsme našli, odkud ten pištivý zvuk vychází. Byl to požární alarm, na který zřejmě bylo v pokoji trochu vlhko. Báli jsme se, že k nám vyjedou hasiči nebo něco, ale nic se nestalo. Zavolali jsme paní z recepce, která vešla do pokoje, podívala se na alarm a řekla: "Chcete jiný pokoj?" Zavrtěli jsme hlavou a já zkusil požární hlásidlo rozebrat a odpojit, což se nakonec povedlo, ale asi jsem z toho ohluchl. Žádné jiné veselé historky v hotelu se nestaly. Teď právě dokončujeme středeční prodej na universitě v Davenportu a večer míříme zpět do Chicaga, kde budeme mít zítra další prodej. Z Chicaga potom zamíříme na sever. O tom příště...