(3) - Práce vhodná pro páry - pohovor na arkádách

15.04.2011 20:00

Stále máme na stole Surf & Style a také Subway. Vše se kloní k Subway. Přímo na Floridě, u vody, bydlení spolu. Píšeme Ashleymu, že naše finální volba je Subway a vítězoslavně vyrážíme zjistit, jestli ona nabídka od Czech-US bude lepší, nebo ne. Schůzka je domluvená na pátek 15.04. v OC Arkády, Praha.

Co se dělo na Arkádách?

Ve stanovený čas postávají a posedávjí všude v oddělení amerických fastfoodů různí lidé a my přemýšlíme, kdo jde asi na onu tajemnou schůzku a kde zde jenom tráví svůj volný čas. Mimo jiné potkáváme naši kamarádku Hanku a později také Aničku. Jak je ta Praha malá. Po krátkém čekání přichází ovšem mladý chlapík, který má evidentně něco na srdci a míří k místu, kde je několik mladých párů, které evidentně čekají na to samé, na co čekáme i my. Všichni se vzájemě představíme a zhruba 6 mladých párů během několika minut sedí okolo stolů a pan F. vykládá o tom, že nečekal tak velkou účast a také o tom, co vlastně nabízí. Jedná se dle jeho slov o práci vhodnou pro páry. Odměna $350 týdně, nebo více podle toho, kolik prodáte. Prodáme čeho? Plakátů. Zejména plakátu, ale i jiných věcí. Naplní práce je totiž 6 - 8 týdenní cesta po kampusech vytipovaných vysokých škol v USA. V některém kampusu jen den či dva, jinde třeba celý týden. Americký zaměstnavatel vás zásobí plakáty, šeky, platí vám auto s materiálem, ubytování a dává také příspěvek na ubytování. Specialitou je také příspěvek $300 na letenku. Práce je určená výhradně smíšeným párům. Na mužích má být zejména manipulace se všemi těmi krabicemi a autem, na ženě jemné a precizní vedení evidence a prodej zákazníkům - vysokoškolským studentům. Celému prodejnímu běhu bude předcházet školení v sídle společnosti. Práce netrvá celé léto, tak jako jiná zaměstnání, která jsou většinou od června do září, ale v podstatě jen srpen/září. Celé zaměstnání je tedy kratší, ale výdělky jsou větší. 

Závěrem se dozvídáme, že určitě nemá místo pro tolik párů, takže si z nás vybere a dostáváme emailový kontakt, abychom utvrdili náš zájem. Prý dostaneme odpověd a datum schůzky, kde si pan F. proklepne pouze nás. A taková maličkost, každý dá panu F. 1.500 Kč takový poplateček za zprostředkování, pokud se rozhodne, že nás vybere.

Co vy na to, šli byste do toho? Sledujte náš příběh dál